Σαν από κινηματογραφική ταινία…

8 Νοέμβριος, 2014
0
Πάρνηθα 27-10-14 027 new

Photography by Peny Kafira

Βροχερός ο καιρός σήμερα, γκρι, έχω ξαναπεί νομίζω πόσο πολύ μου αρέσουν οι βροχερές μέρες, ειδικά όταν είναι Σαββατοκύριακο που δεν χρειάζεται να πας κάπου. Να κάθεσαι μέσα, και να ακούς έξω τη βροχή, πίνοντας τσάι… Υπέροχο. Λατρεύω τα σύννεφα και την ομίχλη. Ίσως επειδή στην Ελλάδα έχουμε πολύ ήλιο οπότε μου αρέσει ή αλλαγή. Ακριβώς τέτοιος καιρός ήταν και τη μέρα που πήγαμε με τον άνδρα μου μία ακόμα βόλτα στην Πάρνηθα. Επειδή έβρεχε και είχε αρκετό κρύο δεν κάναμε πεζοπορία αλλά κινηθήκαμε σε περιοχές που έχεις πρόσβαση με το αυτοκίνητο έτσι βρεθήκαμε μπροστά από το παλιό Σανατόριο της Πάρνηθας και στο Πάρκο των Ψυχών του Σπύρου Ντασιώτη. Ο καιρός που έριχνε ψιλόβροχο και είχε πάρα πολύ ομίχλη δημιουργούσε ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία. Το ερειπωμένο κτήριο και το μισοκαμμένο τοπίο δημιουργούσαν μια ατμόσφαιρα απόκοσμη, στην οποία κατοικούσαν τα αγάλματα των Ψυχών. Δυστυχώς λόγω της βροχής δεν ήταν ιδιαίτερα εφικτό να βγάλει κανείς εικόνες από το τοπίο όμως φωτογράφισα αρκετά το εσωτερικό του κτιρίου και εδώ μπορείτε να δείτε μερικές από αυτές τις εικόνες.

Πάρνηθα 27-10-14 046 new

Photography by Peny Kafira

 

Πάρνηθα 27-10-14 059 new

Photography by Peny Kafira

 

Πάρνηθα 27-10-14 038 new

Photography by Peny Kafira

 

Πάρνηθα 27-10-14 061 new

Photography by Peny Kafira

Μου αρέσει να φωτογραφίζω κτίρια και ειδικά όταν πρόκειται για παλιά ερειπωμένα κτίρια πιστεύω ότι μπορούν να δώσουν πολύ όμορφες εικόνες με όλα τα στρώματα της πατίνας του χρόνου που έχει περάσει από πάνω τους. Τα κτίρια όσο πιο παλιά είναι τόσο περισσότερες ιστορίες μας λένε και κουβαλούν μνήμες από εποχές που εμείς δεν ζήσαμε. Το συγκεκριμένο πιστεύω ότι βρίσκεται σε πολύ προνομιούχο σημείο, εσωτερικά φαίνεται ότι κάποτε ήταν πολύ όμορφο, αίθουσες με μάρμαρα στα πατώματα, τεράστια τζάκια.  Μη ξεχνάμε ότι λειτούργησε και σαν ξενοδοχείο «Ξενία» κάποτε και θα μπορούσε να βρει μία νέα χρήση να αναπαλαιωθεί και να ζήσει μία νέα ζωή από το να είναι αφημένο στην τύχη του.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο »

Τα ακόλουθα tags επιτρέπονται: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>